fredag 15. juli 2011

SPISETIPS UNDER STABILT GRESK SIDELEIE

SYMI/RHODOS - HELLAS
*

Hellas er mer enn fetaost, souvlaki, fylte paprika, kleftiko og gresk salat.
Og du går fort lei den greske maten.

Her er noen spisetips om du oppholder deg i Rhodos/Symi-området.

I det gamle kasinoet på Rhodos, et tidligere hotel hvor Douglas Fairbanks, Rudolph Valentino, Maria Callas og andre celebriteter har vanket, ligger SASSAZO, et gudegodt thai spisested som serverer mat til å dø for.
I går hadde vi "the grand menu" med alt fra pepperkrabbe til frossen hvit sjokolademousse. My oh. Ok, dyrt, men så godt at magen gråter av lykke og tarmtottene danser kickline når du synker ned i de dype sofaene og slurper en italiensk espresso som avslutning på alle disse østens lekkerier...

Ellers i Rhodos by har det åpnet to nye spisesteder, det ene ASPRO PIATO serverer moderne gresk crossoverkjøkken, en alldeles nydelig grillet kalvekotelett som er så lys rosa og lekker at det ikke kan gjøres bedre på en parisisk topprestaurant, og poteter bakt med timian, oivenolje og feta. Nevner også kylling med parmesan, en rett som får deg til å sukke.
Det andre hete COOZINA og serverer meze, en rekke småretter i fat og boller, alt hva hjertet begjærer av sjømat og kjøtt og veldig billig.
For seks personer betalte vi 66 euro. Er det mulig?

Juvelen i kronen ligger på Symi, en øy en times båttur fra Rhodos.
Ved det gamle ærverdige Hotel Aliki nede i havnen ligger La Vaporetta, en italiensk havnerestaurant med landsens italiensk mat uten fiksfakserier. Hjemmelaget pasta med olivenolje og kongereker, salat med konfektsøte cherrytomater, pinjekjerner, epler, parmesan og balsamico. Ab fab! For ikke å snakke om den helstekte oksefiléeten som kommer i tynne skiver drislet med trøffelolje og noen poteter som har gått via himmelen før de lander på bordet ditt, et bord som står 25 cm fra sjøkanten.

Så, om du vil noe annet i fetaparadiset, sving innom disse stedene.
Ok, det svir litt i lommeboka, men det gjør magetrøbbelet du får når du kjøper en souvlaki til 6 euro i gamlebyen, der kelnerene drar deg inn etter håret, og snapper asjetten under deg mens du tygger siste biten av den drittmaten de serverer i turistfella som denne vernevedige verdensarvbyen er.

Og om du tror chartertur til Rhodos er harry, så tro om igjen.
Rhodos har alt du måtte ønske.
Og når det gjelder vidunderlige Symi: nesten fritt for sure nordmenn, som ikke en gang smiler når de er på ferie. Dog en del sure amerikanere, men WHAT THE FUCK!


1 kommentar:

  1. Gleder meg til spising i September... Couzina ikke prøvet... Men, ASPRO PIATO derimot :-)

    SvarSlett