onsdag 11. mai 2011

STELLA BY STARLIGHT

Var Stella for afrikansk? Noen spede stemmer hevder det.
Vel, muligens, fra snippen og opp, men ellers gikk hun Britney og Lady Gaga en høy gang med musekort gullkjole med strutt, høye hæler og tung slut-sminke.
Det er for enkelt å si at artistens afrikanske opprinnelse spilte noen rolle, saken er den at Stella ikke er noen god sanger, og låten "Haba Haba" er heller ingen soleklar hit, og de fleste av oss vet at musikalsk sett har Afrika mye mer en det vi så i går å by på, mye mer.

Mange av oss er forbi det stadiet at vi ikke tør si eller skrive "neger", på samme måte som mange av oss roper "homo" etter hverandre, eller "holdt kjeft kjerring!" til venninna vår - men det handler selvfølgelig om timing, og med en selvfølgelig menneskerespekt i bunnen.
For du kan godt si "motherfucker!" til et menneske i NYC, du må bare vite når og hvordan du skal gjøre det.
Når dette er sagt, tar jeg fullstendig avstand fra alle de rassistiske kommentarene som flommer på nettet etter Stellas nederlag i går. Slik ting sprenger alle etiske grenser!

Her i Oslo, nærmere bestemt på Grønland hvor jeg bor, lever vi midt oppi det so to speak.
På 37 bussen er vi av alle raser der vi trykker oss sammen, og uten humor går det ikke.
Og, jeg driter i hvor folk kommer i fra, så lenge de er hyggelige og ikke slenger dritt.
De eneste som mistrives i vårt nabolag er sure FRP-kjerringer med store gulløredobber og bleket hår, sånne som har ligget så lenge i solariumet at de ville ha fått trøbbel i passkontrollen, mo ha...Og selvfølgelig et par ølgubber på benken ved Botsen som sier at "detta landet er ikke værendes i med alle dissa svartinga" - men de sitter nå der og jamrer seg dag ut og dag inn uten å lette på rassen for å bidra med noe som helst.

Stella er en søt jente, men en bitteliten sangstemme.
Og en drøm som kanskje er et par nummer større en det hun kan makte.
At hun er fra Afrika?
Who cares?

1 kommentar:

  1. Så bra, Sven, og helt enig! Skyld heller på dårlig sangstemme enn rase. Fordi det var faktisk stemmen og ikke hudfargen som avgjorde denne gang

    SvarSlett