lørdag 14. mai 2011

"THERE AIN'T NO SUCH THING AS NATURAL BEAUTY!" Dolly Parton

Photo: David Lachapelle "Amanda Lepore" as Marilyn

*

Replikken over er hentet fra filmen "Steel Magnolias" og er kjempevittig.
Bare Dolly Parton slipper unna med en one-liner som den.
For to år siden sa hun fra scenen i Oslo Spektrum
"Takk for at dere kommer, takk for at dere har betalt disse uanstendig dyre billettene; dere aner ilkke hvor mange amerikanske dollars det koster å se så billig ut som jeg gjør!"
Ære være countrydronning Dolly for humør og endeløs slagerparade!

I disse MGP-tider, hvor alt handler om kjoler, fjær i ræva, hår og sminke, og med Tina Turner-konserten på NRK1 i går natt friskt i minne, er det ikke lett å henge med i svingene når minneboka er full og aldreren har bikka 50.
Særlig ikke når den lille lyseblå badebuksa fra Bjørn Borg er hentet fram fra en glemt sommer og forgangen figur, og du står foran speilet som en hvit deformert medisterpølse i all din prakt.
Da hjelper det ikke at du en gang var en av de som "rula" Oslo, og hang i baren på Safari, Bajazzo og andre utesteder som dagens "rulere" ikke har hørt om engang.

Men WTF, vi lever, og det er mer enn vi trodde den gangen det gikk en kule varmt på mid-80-tall, skjønner? Og fruktene av at man ikke har spist karbohydrater siden 1. januar kan så vidt merkes på pusten og trusestrikken, jo da, det blir vel sommer i år også..

Men naturlig skjønnhet, hva er nå det?
Er det ubarberte legger, opparbeidede dobbelthaker, bilringer og høyt tannkjøtt?
Vel, forleden var det en ung kollega som trodde jeg var 41 år, altså 15 år yngre enn det jeg er. Ble jeg glad? Nei, ikke egentlig. For alder spiller ingen rolle lenger.

Tina Turner i går, Dolly, 70 år begge to, og Mick Jagger, ikke sant?
Det er bare Paris Hilton og Jan-Thomas som tror at livet er over ved 40.
Vi andre, ok, det har blitt litt tyngre å nå ned til skolissene, vi kan ikke drikke 4 flasker rødvin, riste på hodet og gå rett på jobb lenger, og tastene på Mac'n blir stadig mindre her jeg sitter.
Men vi henger med, Twitrer, Facer, blogger og følger med i debatten.
Det er en slags naturlig skjønnhet i det også, klore seg fast, forhåpenligvis med verdighet, dårlig hukommelse og tonnevis av humor.

Jeg tror naturlig skjønnhet er øyet som ser, vel, bildet i speilet blir stadig mer utflytende, men som beloved Karen Blixen sa det:
"Speil er ikke lenger hva de var!"
Sukk, og Hello Dolly!
Og til alle skrikebertene i MGP, sleng dere i veggen!!!!
I beste fall, ta noen sangtimer, og ta det der med stylingen når tonen sitter.
My oh..
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar