tirsdag 22. desember 2009

ELG VED SOLOPPGANG


DET ER JUL.

*
Jeg vet at det er mange som leser denne bloggen.
Og i dag skal du slippe alternative julesanger, slitte rim og haltende verseføtter.
I dag skal jeg skrive om mat, tenkte jeg.
Man kan jo ikke alltid skrive om krig og fred og sånn!

*
Min gode venninne Sissel Agathe har et hus.
Et hus jeg ynder å kalle "huset ved havet"
- selv om huset ligger et stykke fra havet, vel, ikke så langt, du kan ane havet bak løvskogen og jernbanesporet.
I det hvite huset bor en svart katt og et spøkelse, men ellers...
Hygge, hygge, og god mat.

Her kommer "ELG VED SOLOPPGANG"
- en gudegod elg-entrecote med sopp og gode saker.

* Dette trenger du:
Elgkjøtt, helst entrecote, som deles i porsjonsbiffer.
Bacon.
Kantareller, gule eller traktkantareller.
Rødløk, hvitløk, frisk timinan.
Rosenkål. Tyttebær.
Mandelpoteter/grovt salt, olivenojle.
Hjemmelaget bernaise
(denne er det min venninne som står for, så kan ikke gi eksakt oppskrift)

*
Stek løk, hvitløk og sopp i en jernpanne.
Stek biffene i ekte smør, legg sopp og løk i store tårn på toppen når ferdig.
Dryss over frisk timian.
(viktig å ikke steke kjøttet for mye)

*
Kok rosenkål i tre fire minutter.
Når de er ferdig svisj dem litt i en panne med noen baconterninger.

*
Du kan godt saltbake mandelpotetene i ovnen.

(legg potetene på en seng av grovt salt i en langpanne, drypp god olivenolje over)
(stek til gyldne og ferdige)

*
Lag en liten tomatsalat.
Små cherry eller andre tomater delt i to, finsnittet rødløk og marinerte fetaost-terninger.
Og så bernaisen som tårner seg som himmelske engleskyer.
En krafitg rødvin og natti natti....

*
Bon appetit!







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar