onsdag 14. april 2010

SPEAKER'S CORNER

Tidlig i morges var det tåke i hagen.
Og P2 forteller meg at den islandske vulkanskyen stadig nærmer seg Norge.
I løpet av dagen vil hele landet være lammet. Jeg tenker umiddelbart på krokus og freidige stauder som har stukket hodet opp av jorden. Skal jeg dekke dem til? Hva vil skje? Vil vi alle dø i et nordisk Pompei, bli begravd i fint støv og aske?
Norsk presse har stasjonert seg på de fleste flyplassene langs kysten, og om få timer letter det siste flyet fra Gardermoen. I tillegg er en transportstreik på trappene, og en ny rapport om havområdene utenfor kysten ligger på bordet, så - ja, selv torsken er i faresonen denne vakre dagen i april i det hardt prøvede Norgeslandet!
Men pressen? Hvorfor tror jeg ikke på pressen lenger?
Å, jeg savner svineinfluensaen, lengter tilbake til de dramatiske dagene da VG fortalte oss at 13000 nordmenn ville komme ti å dø de nærmeste ukene, at vi måtte vaske hendene 40 ganger om dagen, for dette viruset var farligere enn aids, verre en plutonium, og vi slukte det rått, køet oss i apoteker, grafset til oss vaksiner til oss selv og våre nærmeste.
Så ble det stille, veldig stille.
Men 13000 nordmenn døde ikke, og flere tonn ubrukte vaksiner lå igjen etter denne enorme jippoen. Men pressen? Ble den stilt til ansvar? Slett ikke.
Og nå er det altså denne røykskyen som kommer som en grådig organisme inn over våre kyster. Pressen ber astmatikere og utsatte grupper om å sette seg ved radioen fordi ny info vil komme fortløpene utover formiddagen. Så, stay tuned Norway! Vi er i krise!
Men Island?
Ikke et ord om Islands ve og vel nevnes på radioen, men disse ryggesløse gjeldsslavene kan vel takke seg selv? Kanskje dette vulkanutbruddet er Guds straffedom når et helt folk har latt seg fange i Luksusfellen? Helt sikkert derfor norsk presse ikke bryr seg om det islandske folk?
Jeg tenker; hvordan ville vi takle om det virkelig skjedde noe i Norge?
Hvordan ville vi takle en krig? Et jordskjelv? Terror?
Hva ville pressen skrive når alle ord som "lamme hele landet" - "katastrofe" - "krise" er brukt opp?
Hva ville VG skrive om en bombe falt over Oslo?
"Farmen-Lise i sjokk over tapet av mor og søster?"
Oj, nå tetner tåken der ute.
Søk dekning!
Lytt på radio!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar